The Fact About στεγανωτικα That No One Is Suggesting
The Fact About στεγανωτικα That No One Is Suggesting
Blog Article
Ο σχεδιασμός του συστήματος θέρμανσης έχει ως στόχο να καλύψει τις θερμικές απώλειες του κτηρίου προς το περιβάλλον εξασφαλίζοντας θερμική άνεση στους χρήστες του.
Η περιμετρική θερμομόνωση γίνεται με χρήση ενισχυμένης πολυστερίνης υψηλών προδιαγραφών για προστασία της εφαρμογής από την ανοδική υγρασία και τις κτυπογενείς βλάβες στην περίπτωση που η εφαρμογή ξεκινά από το επίπεδο του εδάφους.
Με τη θερμομόνωση επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης των διαθέσιμων ενεργειακών πόρων.
Μάθε περισσότερα για το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και δες πώς θα αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου χωρίς να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη!
Επίσης, η επιλογή του σωστού εργαλείου και η τεχνική εφαρμογής είναι κρίσιμες για την επίτευξη ομοιόμορφης και ανθεκτικής θερμοπρόσοψης.
Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, η θερμότητα ανεβαίνει με αποτέλεσμα η παραγόμενη ζέστη από το σύστημα θέρμανσης να χάνεται πιο εύκολα και γρήγορα μέσω της ταράτσας παρά από τους τοίχους. Έτσι, ειδικά σε περιπτώσεις διαμερισμάτων – ρετιρέ, η θερμομόνωση της ταράτσας αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας.
Οι μελέτες και τα υλικά θερμομόνωσης έχουν εξελιχθεί από τότε, φθάνοντας στο σήμερα όπου check here υπάρχει υπερπληθώρα υλικών και τρόπων εφαρμογής τους. Τα πιο συνήθη υλικά που χρησιμοποιούνται για τις κατασκευές θερμομόνωσης είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη, η διογκωμένη πολυστερίνη, ο υαλοβάμβακας και ο πετροβάμβακας.
Υπάρχουν αρκετά κριτήρια για το πώς επιλέγουμε ένα θερμομονωτικό υλικό και αυτά τα έχουμε αναλύσει σε άρθρα μας.
Το «φαινόμενο Μιχαήλ Άγγελος» και ο ρόλος του στις σχέσεις
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η θερμομόνωση της ταράτσας εξοικονομεί ενέργεια και χρήμα επίσης παρέχει την απαραίτητη προστασία του κτιρίου σας από τις θερμοκρασιακές μεταβολές που αποτελούν την κυριότερη ίσως αιτία πρόκλησης ρωγμών στα δομικά υλικά και επιφάνειες.
Παρά τα θετικά της, η εσωτερική θερμομόνωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την εξωτερική, για αυτό και στο παρόν άρθρο, όπου γίνεται λόγος για θερμομόνωση αναφερόμαστε στην εξωτερική (θερμοπρόσοψη).
Πετροβάμβακας ή ορυκτοβάμβακας, εναλλακτικά, επίσης για τοίχους.
Ενεργειακή Απόδοση: Η θερμοπρόσοψη μειώνει την κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου, συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό καθιστά το κτίριο πιο βιώσιμο και οικολογικό.
Υπάρχουν αρκετά κριτήρια για το πώς επιλέγουμε ένα θερμομονωτικό υλικό και αυτά τα έχουμε αναλύσει σε άρθρα μας.